Se Bobcats historia

Se en tidslinje med Bobcats historia, från 1958 till 2008. > Klicka här

Varumärket

Så föddes varumärket Bobcat

När skid-steer konceptet avslutades, med ett växande antal kunder och med mängder av användningsområden för maskinen, sökte företaget lösningar för att bygga på de unika egenskaperna hos den nya maskinen. Med ett nytt namn, en ny logotyp och en ny färgsättning, antog Melroelastare en ny identitet - en som skulle bli symbolen för en framgångssaga.

Marknadsförare började fundera över hur maskinen skulle exponeras. Eftersom gödsel och mejeri var två tillväxtmarknader för lastaren bestämde skaparna sig för en vit färg som kunde kopplas till begreppen renlighet och steril miljö.

För att ta reda på det bästa och det mest unika namnet som möjligt plockade de fram en ordbok och började leta upp djurnamn - lejon, tiger, puma, panter, och slutligen, bobcat. Definitionen i just denna ordbok beskrev bobcat som "tuff, snabb och smidig." - Bingo: varumärket Bobcat föddes.

Under hela sin historia har Bobcat genomgått många förändringar i: ägare, produkter och sin egen grafiska identitet. Den äldsta, ovala Melroe-logotypen är från 1960-talet, den senaste Bobcat-logotypen och namnet är från de senaste 5 åren.